VACKRA MAJ! VACKRA DU!

Maj är här och trädgåden ska delas in i olika rum enligt experterna; en liten grupp för kvällens lugna stund, en för morgonkaffet, en solig plats, en skuggig plats etc. Eller så har du en liten balkong på 2-3 kvadratmeter som också ska pimpas efter konstens och trendernas alla regler. Skulle du tro på allt som gäller nu är det mesta från sommaren 2023 redan ute. Fel färg. Fel touch. En liten vinkel där eller här kan absolut trendas till 2024-års nivå. Ge inte upp - ta 3 för 2.

Och har du varken balkong eller trädgård finns alltid en park nära till hands. Sväng ihop en härlig korg fylld med nybakad rabarberpaj och lyxigt kaffe köpt i specielbutik - bjud impulsivt in dina vänninor till en mysig stund.

Och hallå! ; kom också ihåg att formen ska toppas, livet njutas och naturen upptäckas, huset målas och studenten förberedas - kära nån, det är ju maj, ut och njut!!

Välj solglasögon, det finns minst 100 000 olika samt en mängd undersökningar gällande solkräm och hattar. Läs på, annars kanske du gör ett dåligt val. Sämre än alla andra du känner och inte känner. Picknickfiltar i överflöd och nya sandaler att välja mellan. Det finns också. Vilken stil har du? Vem vill du vara? Allt går nämligen att köpa.

Var social för tusan! Bjud spontant in närmsta grannarna till enkel grillning en tisdagskväll - det är ju ändå maj och solen skiner. Livet händer här och nu. Välj glädje! Allt är enkelt i månad nummer fem!

Gå långa promenader, ta årets första dopp (glöm inte att posta det på Insta, annars har det inte hänt) och njut av extra härliga kvällar.

Sköna maj, nu är du här! Ljuset, värmen och pollenfyllda andetag.

Stopp, stopp, stopp. Hoppas ni förstår att det ligger en stor portion ironi i dessa rader. Är det inte fullt rimligt egentligen att maj precis lika mycket kan göra oss alldeles matta? Men ändå skriker Instagram och andra sociala medier ut energi i pastellens alla färger.

Det är inte lätt att vara människa i en värld av information och tips. Titta här! Titta på mig! Överflöd, kommers och tjohookänslor. Det kan säkert resultera både i nackspärr, ryggskott och hälsporren som aldrig läker.

Ville nog bara säga det. Även om du är vuxen och vet att allt inte är tipptopp och topptopp är det ändå lätt att slungas med i hela rasket. Hela överladdade vårhysterin brukar säga hallå, hejsan med besked. Hej, hej, i år igen. Plattan i mattan, ända in i kaklet.

Så därför, låt oss inte vara så himla glada, våriga och laddade. I alla fall inte hela tiden. Låt oss bara va också. Lägg ner. Lägg av. Sluta.

Vackra maj! Vackra du!

Det finns inga appar i hela världen som vet bättre än du vad du behöver, känner, gläds och lugnas av - du måste bara ge det lite plats. Stänga av bruset. Lyssna. På dig.

Hitta dina rastplatser i tillvaron - nej ingen specieldesignad hängmatta från trendigt märke, utan mentala platser. De säljs inte ens på nätet. Har du det? Ni det? En plats inombords.

Vackra du! Vackra maj!

Hela sommaren finns kvar <3

Text: Maria Stople

Taggar: naprapat, maj , våren , vackra du, krönika, alingsås

Öppettider

8-17 mån 
8-16 tis 
8-17 ons 
8-16 tor 
8-16 fre

Följ oss

svnap logo sv
Medlem i Svenska Naprapatförbundet